Catre sfinti si catre credinciosi

” Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi.”

In alta parte in scriptiri arata care este aceasta intelepciune. Romani spune ca este o viata diferita complect de modelul veacului, Tesaloniceni zice ca sa fi intelept este sa pricepi ca dorinta lui Dumnezeu este sfintirea, si tot in tesaloniceni dar cea de a doua epistola zice ceva despre multumire. Lucruri nebagate in seama de catre majoritatea celor care zic ca sunt urmasi ai lui Hristos. Ei fac ceva din ceea ce se zice dar sunt tot neintelepti pentru ca nu au inteles rostul acestor „cerinte”, ca sa descopere adevaratul sens. De pilda cand vorbeste despre multumire, nu inseamna ca sa multumesti lui Dumnezeu pentru fiecare lucru pe care il intreprinzi si da rezultat. Sensul multumirii este sa FII multumit cu ceea ce ai sa nu cauti cu tot dinadinsul sa ai mai mult, pentru ca rostul urmasului lui Hristos este voia lui Dumnezeu nu nazuintele personale. Asa se face, ca mai ales, pastori si congregatii au pornit pe un drum gresit: satisfacerea nazuintelor proprii pentru care sunt apoi multumitori lui Dumnezeu cu jumatate de gura pentru ca cealalta recunoaste meritele proprii pe care fiecare le-a avut in realizarea acestor deziderate.

Cand se vorbeste despre sfintire, se spune despre sfintireA. Aceasta este voia lui Dumnezeu in totalitate. Crestinii nostri au inteles ca voia lui Dumnezeu este printre altele si sfintirea. Asa ca iar au pornit pe un drum cu serpentine in care voia lor primeaza, cautand totusi sa nu afecteze voia lui Dumnezeu. De exemplu a face ce vrei sase zile si a fi nelipsit de la biserica cea de a saptea este un astfel de plan bun, in care se impaca amandoua obiective.

In ce priveste potrivirea cu chipul, cu modelul veacului in care traieste cineva, s-au gasit si aici potrivitele solutii. Crestinii sunt la fel dar totusi sunt diferiti: ei nu beau, decat paharul ingaduit de Pavel lui Timotei; ei nu merg la discoteca, au facut niste cluburi in care jocurile sunt preferate in locul jocului (dansul)’; ei nu curvesc, ei dau o carte de despartire si intemeiaza o noua familie ca totul sa fie „legal”. Or mai fi si multe altele dar cred ca este suficient.

Dragi mei, sa luam seama inseamna sa iei timp personal in sinceritate si sa intelegi care este voia, planul, rostul lucrarii, motivul, dorinta lui Dumnezeu cu privire la un om pe care l-a rascumparat. Sa nu fim dar neintelepti!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s