Actuala intoarcere la religie

 

O trezire autentica ar ridica standardele morale ale societatii, ar frana rata divorturilor si ar readuce caracterul sacru al caminului. Insa nu exista o asemenea schimbare.

Religia de azi preamareste succesul si tipareste cu inversunare marturiile religioase ale magnatilor marilor companii, ale actorilor, ale atletilor, ale politicienilor si persoanelor foarte importante de orice fel, indiferent de reputatia lor sau de lipsa acesteia. Religia este promovata prin aceleasi tehnici folosite la vanzarea tigarilor. Te rogi sa te calmezi asa cum fumezi ca sa iti recapeti calmul. Aproape toate cartile spun ca Isus este un Tip obisnuit, si crestinismul este o utilizare inteleapta a celor mai inalte legi psihologice. Nu cei blanzi sunt binecuvantati, ci cei infumurati. Nu cei ce plang sunt apreciati ci cei ce zambesc si zambesc si zambesc. Nu cei saraci in duhul ii sunt dragi lui Dumnezeu, ci cei care sunt socotiti a fi cineva. Nu cei insetati dupa neprihanire sunt saturati, ci cei ce flamanzasc dupa publicitate.

Daca as fi descris religiile non-evanghelice acest lucru nu ar fi fost atat de socant. Intr-o masura covarsitor de mare crestinismul evanghelic este acum scriptural doar cu numele si renumele.

Preluat de le A. W. Tozer

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s