Reteta lui Tozer

Pentru Tozer, ca un crestin care isi doreste poate experimenta oricand o renastere spirituala radicala, este o certitudine. In una din cartile lui ne spune si cum se poate ajunge la aceasta renastere. Ma frapat cum toate aceste „cerinte” necesare renasterii lipsesc complect din societatile noastre crestine. Biserica de acum investeste in orice altceva si acest altceva este intamplator, sau nu, tocmai contrarul lucrurilor care pot aduce trezirea.

Primul lucru cerut este ca sa devenim nemultumiti total de sinele nostru. Multumirea de sine este dusmanul de moarte al oricarui progres si al celui spiritual. Pentru ca sa mergi mai departe dintr-un loc trebuie sa existe o dorinta puternica, dorinta pe care numai o nemultumire a situatiei actuale o poate face puternica. Crestinii nu numai ca nu au aceasta nemultumire de sine ba chiar prin toate programele si predicile isi intaresc aceasta multumire de sine, un vant de invatatura care contine o mare amagire. In viata particulara nu se vorbeste si nu se doreste decat dezvoltarea personala, creterea abilitatilor si capacitatilor proprii. Se trudesc oamenii sa isi „intareasca si consolideze” partenerii, pe copii ii dopeaza de competente. Se duce o lupta pentru siguranta, pentru drepturi. Si in toate acestea nimeni nu vede cum dependenta noastra de divinitate se reduce la aprobarea Sfintelor Sripturi.

Am fost profund dezamagit de ceea ce spune aceasta prima cerinta. Daca nu exista dorinta aceasta puternica, practic este complect pierdut orice inceput. Exista cum si vedem, cativa care viseaza putin la locul acela minunat al oamenilor treziti din apatia religioasa si din amagirea satanei, dar nu se intampla niciodata nimic mai mult. Se predica asadar mai tare, mai evoluat, mai rafinat; se fac programe mai multe, mai diverse, mai noi; se aduc vorbitori mai importanti; pentru a aduna multimi care stau in aceeasi stare de apatie ca si ceilalti. Toti oameni buni si deja sfinti, curati copii ai lui Dumnezeu. Oare?

Doi. Intoarce-te si indreapta-te ferm hotarat catre o transfomare radicala a vietii tale. Candva credeam ca lumea nu merge bine. Si acum cei drept spunem aceasta dar nu mai credem devreme ce tinem pasul cu ea si ne amestecam cu multimile ei. Daca carturarii si farisei zilelor noastre ne arata spre lume sa ne intoarcem la Isus. a.) Sa ne asezam, spune Tozer, in calea binecuvantarii. Precum Zacheu odinioara, sa mergem la drumul pe care stim ca trece Isus. A dori schimbarea vietii dar a continua sa nesocotim rugaciunea si devotiunea, inseamna sa doresti una si sa mergi spre alta. b.) Sa ne pocaim pana la capat. Obiceiul nostru de a tolera sau de a ne obisnui pana la urma cu unele pacate, este cel care ne tine in conditia aceasta pe jumatate morti, pe jumatate regenerati, pe jumatate sfinti, pe jumatate dedicati, pe jumatate crestini. c.) Reabiliteaza lucrurile. Daca ai o datorie plateste-o, daca ai rupt o relatie refa-o, daca ai stricat o marturie repar-o. Indreapta lucrurile strambe. Fa ca onestitatea ta sa nu contina nici o indoiala. d.) Acordeaza viata cu predica de pe munte, cu epistola catre Efeseni, cu scrierile lui Petru, cu tot Noul Testament. Invataturi acestea nu sunt pentru a le predica celor ce „nu cunosc pe Domnul”, sunt pentru a fi insusite de cei care-l Il stiu, pana ajung sa il cunoasca. e.) Fii serios. Paraseste prieteni ce sunt prieteni cu lumea, sa nu aveti legatura cu ei; paraseste obiceiurile trecute. Interiorul tau trebuie sa fie favorabil cresterii „harurilor spirituale”. f.) Restrange-ti interesele. Prea multe proiecte consuma timpul si energia, si ne duc mai departe de Dumnezeu. Hristos este esenta lucrurilor bune. A-L cunoaste pe El inseamna viata. g.) Gaseste ceva de facut pentru Dumnezeu si pentru SEMENII tai ( cei ce sunt la fel cu tine). Nu incepe de sus daca nu vrei sa cobori.

Ai credinta in Dumnezeu? Inseamna ca poti incepe sa te increzi in El. Dumnezeu stie cu cata disperare are Biserica nevoie de inviere spirituala! Si aceasta nu poate veni decat printr-un individ trezit.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s