Cararile cele vechi

Uneori biserica si prelati ei fac oamenilor un mare deserviciu. Ei vorbesc mult, elevat si bine despre orice din scripturi numai de lucrurile importante nu. In mod surprinzator nici oamenii nu cauta sa afle tot adevarul, le este suficient cat primesc.

Matei capitolul 11 ultimele 5 versete. Lucruri ascunse de cei intelepti si priceputi dar descoperite pruncilor; un astfel de prunc este Petru caruia nu carnea si sangele i-a descoperit ca Isus este Hristosul ci Tatal din cer. Nimeni nu cunoaste cine este Isus si cine este Tatal decat cel caruia vrea Fiul sa ii descopere. Lucrurile au fost asezate asa pentru ca toata slava sa ii revina Fiului. Asa stand treaba Fiul cheama oameni la El: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă”.

Lucrurile incep sau se termina aici. Pot cauta oamenii divinitatea oriunde in afara acestui punct fara a cunoaste vreodata mai mult decat atunci cand au inceput. Anii de studiu, seminarii tinute de oameni renumiti, calatori initiatice, posturi si rugaciuni, afilieri la biserici cu renume, scoli biblice, predici, activitati religioase complexe, fara nici un rezultat. Veniti la Mine, tine cat toate acestea la un loc si mult mai mult. Un om a lui Dumnezeu isi incepe lucrarea aici, cu acest mic punct, si isi sfarseste lucrarea fara sa inceteze sa le aduca oamenilor aminte ca tot ce ne trebuie, ramane Isus Hristos. Fiul ne descopere necontenit pe Tatal, asa cum Duhul si fii lui Dumnezeu ne vorbesc necontenit de Hristos.

Sunt numai doua categori de oameni care vor primi vreodata cuvintele acestea. Truditii si impovaratii, de aceea si Isus nu pregeta sa ii numeasca. Cei care au obosit sa-l caute lundu-se dupa indicatiile date de altii, si cei care au neaparata nevoie sa-l gaseasca datorita poverii ce o poarta. Sunt oameni care au nevoie de odihna. Cei care si-au gasit deja odihna in orice alta parte sunt intr-un pericol de moarte si cineva ar trebui sa le spuna acest lucru. Biserica Evanghelica, sau oricare alta, nu le ofera adevarata odihna, nici darnicia crestina. Viata pioasa, posturile lungi, rugaciunile de ochii lumii, credinta in Dumnezeu, …, pot crea o adevarata confuzie atata timp cat sunt un substitut a lui Hristos Isus care este adevarata usa. „Veniti la Mine” si „Luati jugul Meu” este tot ceea ce oamenii au nevoie. S-a terminat cu Legea lui Moise sau cu orice alta lege, Hristos s-a dat pe Sine Insusi. Sa luam jugul Lui, continuand slujba Lui, si sa invatam de la El metodele Lui, ca sa putem cunoaste pe Tatal. La randul Lui, Isus s-a dezbracat de Sine Insusi si s-a facut asemenea oamenilor ca oamenii sa-l poata cunoaste pe Tatal.

Ieremia 6:16  ‘Staţi în drumuri, uitaţi-vă şi întrebaţi care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblaţi pe ea, şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!’

Dar ei răspund: ‘Nu vrem să umblăm pe ele!’

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s