Impotriva Duhului Sfant

Cum poate dainui Imparatia lui Dumnezeu pe pamant, pana la venirea Domnului ei? Pazind curate lucrurile din interior. „Orice împărăţie dezbinată împotriva ei însăşi este pustiită şi orice cetate sau casă dezbinată împotriva ei însăşi nu poate dăinui.”

Vorbind de lucruri din interior, Domnul, avertizeaza ca nu va tolera sub nici o forma orice abuz si orice razvratire impotriva Duhului Sfant. Numai vorba profanatoare impotriva lucrarii savarsite de Duhul, poate fi suficienta pentru ramanerea sub judecata vesnica a lui Hristos si a lui Dumnezeu. Despre cei ce fac astfel de lucruri, pe drept se poate spune ca: „Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu strânge cu Mine risipeşte”. Hristos a venit sa curete si sa ierte pacatele oamenilor, pentru a-i aduce in imparatie, dar nu ca odata intrati sa lupte impotriva ei. „De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată.” 

Acum sa spun ce inteleg eu prin a lucra impotriva Duhului Sfant: a lucra impotriva lucrarii de sfintire. In text apare scris asa: „Ori faceţi pomul bun şi rodul lui bun, ori faceţi pomul rău şi rodul lui rău.” Iar pavel o explica cu experienta lui: „… măcar că mai înainte eram un hulitor, un prigonitor şi batjocoritor…”, dar a căpătat îndurare, pentru că lucra din neştiinţă! 

Poate ca ar trebui sa-i puna cineva la curent, cu „noile rectificari”, si pe liberali, si pe ignoranti, si pe propovaduitorii harului ieftin. Cu lucrurile astea pare ca, chiar nu e de hulit, pardon de glumit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s