Vinovat sau nevinovat

Cand Isus a luat chip de om, cred ca a facut-o si ca sa ne spuna pe sleau lucrurile pe care noi nu le-am inteles si ne-am incapatanat sa facem din ele doar niste predici bune.

Matei capitolul 12 vorbeste despre ucenicii care merg in zi de sabat prin terenuri semanate cu grau, lucru interzis de Lege; care culeg spice, lucru interzis de Lege: si le curata de pleava si le mananca, lucru interzis de Lege. Judecatorii lui Israel s-au sesizat imediat. Iaca pricina de controversa.

Lucrurile acestea pare-se ca au un precedent. Sa vedem cum au fost judecate! David mananca, in circumsante dificile, din painile care erau pentru preoti desi nu era preot. Dumnezeu nu il osandeste. Preotii savarsesc in zi de Sabat lucruri necesare dar care presupun o munca, lucrul se intampla chiar in Templu, nu sunt osanditi nici de Dumnezeu nici de oameni. De ce aceasta scutire? Pentru ca, pentru Dumnezeu oamenii sunt mai importanti decat religia. Cand ei savarsesc o mila si o bunatate, ei arata ca Dumnezeu care si noua ne da har nu ne aduce condamnare. „Dacă aţi fi ştiut ce înseamnă: Milă… n-aţi fi osândit pe nişte nevinovaţi.

„Povestea” continua ca sa ne arate ca pentru Dumnezeu oamenii sunt mai importanti si decat lucrurile( oi care cad in groapa si care repede sunt scoase afara). Ori de cate ori lasam religia sau posesiunile sa opreasca o mila si o binefacere nu suntem pe placul lui Dumnezeu. Acestea sunt facute pentru om, nu omul este facut pentru ele. Cum ar putea un om sa stea la judecata cu una din ele si el sa fie declarat vinovat in detrimentul lor.

Isus nu a murit ca sa apere Legea lui Moise si nici ca sa ne salveze noua, chiar crestini fiind, proprietatile. Ar fi bine pentru noi sa lasam toate acestea sa fie pentru a castiga un om, si sa ne infatisam in cer laudandu-ne cu un suflet, decat avand proprietati si fiind plini de cunostinta Legii. Lucrurile acestea echivaleaza in acel loc cu: „saraci, orbi si goi”, pe cand sufletele acelea echivaleaza cu: „aur curatit”. Sa ne ajute mila si bunavointa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s