Cand Petru savarseste o minune

Ne-am obisnuit atat de mult sa ramanem la minunile lui Isus incat nu mai vedem ce intentiona Scriptura sa ne transmita. Nu cred ca esenta sta in ceea ce a facut Isus, ci in ce incerca sa ne transmita.

In minunea cu umblarea pe mare sunt transcrise si cateva cuvinte. „Indrazniti”, nu va temeti. Isus le vede teama si ii invata cum sa evolueze: sa faca cate ceva, sa nu ramana in starea aceea. A indrazni este echivalent cu a cuteza sa …, a incepe sa mergi inainte pana la a depasi aceasta teama. Indrazniti „Eu sunt”… . Cand putea Isus sa le predea cel mai bine aceasta lectie decat intr-o situatie ca aceasta. El umbla pe mare, ce putere, ce personalitate, ce minune, cu adevarat Isus este „Eu sunt”. Asa ca indrazniti.

Petru ca cel dintai, indrazneste. Lucrurile functioneaza pana la un punct si cand ele nu mai merg nu Isus este de vina. Sta tot acolo, Este tot „Eu sunt”, dar Petru si-a pierdut cutezanta. A incetat sa mai faca ceva, s-a oprit si s-a uitat la valuri si la vant. Prilej pentru Domnul sa ne mai invete o lectie. Credinciosi sunt si trebuie sa fie tot timpul credinciosi. Sa fie credinciosi in a indrazni. Ca Avram, ei nu ar trebui sa se uite la circumstantele care se schimba, la trupul lor care se trece, ei sa nu se îndoiasca de făgăduinţa lui Dumnezeu, „Eu sunt”,  ci credinciosi in credinţă, si întăriti de credinţa lor, sa dea slavă lui Dumnezeu, deplin încredinţati că El ce făgăduieşte poate să şi împlinească.

„Putin credinciosule”, nu este un repros ci o remarca. Pentru ce nu ai stat drept in credinciosia ta vis a vid de indrazneala, si te-ai indoit?  Indrazneste si ramai credincios indrazneli tale care este in acord cu „Eu sunt”. Minunea cu umblatul pe mare este doar ceea ce se poate intampla dupa aceea cu tine. Isus nu a savarsit o minune, Lui lucrurile acestea mereu ii stau in putere. Minunea a fost ca Petru a umblat cu Isus pe mare. Ceilalti nu au putut decat sa-si scoata palaria.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s