Cateva chestiuni

Împăraţii pământului de la cine iau dări sau biruri? De la fiii lor sau de la străini?” Petru I-a răspuns: „De la străini.” Şi Isus i-a zis: „Aşadar, fiii sunt scutiţi.”

….

„oricine se va întoarce la Dumnezeu şi se va face ca un copilaş, va intra în Împărăţia cerurilor.”

„oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor.”

„oricine va primi un copilaş ca acesta în Numele Meu Mă primeşte pe Mine. O teologie explicata simplu. Cine se intoarce la Dumnezeu, se smereste, si face oarece roada are parte de cer. Cine se smereste totusi va fi mai mare decat cine doar se intoarce, mult mai mare. „

„adevărat vă spun că are mai multă bucurie oaia ratacita si gasita, decât de cele nouăzeci şi nouă care nu se rătăciseră.” Marile motive de bucurie nu sunt ceea ce fabricam noi. Ci ceea ce traim la fiecare reintregire

„dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori…”

„Va mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri.”

„Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” Individualismul este cam din alta imparatie. 

„Şi stăpânul s-a mâniat şi l-a dat pe mâna chinuitorilor până va plăti tot ce datora. Tot aşa vă va face şi Tatăl Meu cel ceresc, dacă fiecare din voi nu iartă din toată inima pe fratele său.” Din toata inima? Da ! Definitiv, fara a mai lasa inima sa iti aduca aminte in vremuri mai putin favorabile, ca ai putea totusi sa rezolvi problema folosindu-te de indatorarea celuilalt.

„De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevastă-sa,… nu mai sunt doi, ci un singur trup.” Daca se face aceasta separare pana si de parinti ca sa te alipesti de nevasta ta, cu cat mai mult va lasa omul pe orice alta femeie straina ca sa se concentreze pe sotia lui. 

„Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia cerurilor este celor ca ei.”   Noi vrem sa le permitem copiilor sa vina in adunari numai cand sunt adulti, pe cand noi ar trebui sa ne facem copii, am rezolva multa din fatarnicia noastra. Imparatia este pentru cei care arata interior ca ei, asta poate fi o lovitura grea pentru aroganta religioasa.

„Adevărat vă spun că greu va intra un bogat în Împărăţia cerurilor.” Noi tot o sucim si o invartim dar numai faptul ca apare „adevarat” ar trebui sa ne dea de gandit. Asta asa pentru cei care nu i-au in considerare ca daca a vorbit Isus, e mai important decat ca a zis „adevarat”.

„Adevărat vă spun că,oricine a lăsat case sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau feciori, sau holde pentru Numele Meu va primi însutit şi va moşteni viaţa veşnică.”  Pentru ca intrebarea era despre rasplata din Imparatie, cred cu tarie ca beneficiul va fi acolo insutit. Cei care au agonisit acum fiind pe minus in imparatie poate vor ajunge la zero. Iar cei care au dat, au lasat acum, vor avea tot insutit iar decalajul va fi nespus de mare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s