Domnesc sau slujesc?

„Ştiţi că domnitorii neamurilor domnesc peste ele, şi mai-marii lor le poruncesc cu stăpânire.  Între voi să nu fie aşa. Ci oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru.”

Vorbim de o altfel de imparatie dar ne asteptam si facem ca lucrurile sa fie la fel ca in aceasta imparatie. Isus a primit Numele care este mai presus de orice nume, pentru ca S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce. Cand ni s-a spus asta nu a fost pentru a fi noi deacord cu inaltarea lui Isus, ci pentru a intelege principiul. Cu cat cineva se coboara mai mult aici cu atat este mai inaltat dincolo. In aceeasi ordine de idei cu cat cineva slujeste mai mult aici cu atat mai mult va fi inaltat dincolo. In imparatia aceasta cei care conduc domnesc si stapanesc peste oameni si acesti zisi slujitori ai lui Dumnezeu le-au copiat exemplul: domnesc si stapanesc. Asa se conduce si turma lui Hristos cum un manager isi conduce propriul aprozar.

Lucrurile nu sunt neinsemnate, pentru ca nu privesc doar rasplata unui astfel de om, indure-se Domnul de el. Ci ele vorbesc despre cat de plin sau macar de controlat este cineva de Duhul lui Dumnezeu si astfel cat de mult este lucrarea lui Dumnezeu in biserica lui. Lucrurile vorbesc despre cat de mult inteleg cei care stau cuminti si nepasatori sub conducerea unui astfel de om si care  e marturia lor. Lucrurile vorbesc despre cat de mult mai pot cunoaste alti oameni despre Imparatia lui Dumnezeu.

Atat de mult ne plangem de starea bisericilor din ziua de azi si poate ca ne plangem macar si vinovatia vis a vid de starea ei. Am putea sa nu Il mai rugam pe Dumnezeu sa faca ceva, ci sa ne dea putere sa facem noi ceva in privinta aceasta. Ar trebui sa nu mai sprijinim financiar si moral pe nimeni care nu slujeste si nu se osteneste intre noi. Ar trebui sa intelegem ca o predica nu este o slujire. Daca asa ne-ar fi slujit si Hristos cred ca invatatura Lui nu ar fi avut nici o putere. Dar El invata ca unul care avea puterea si a si implinit aceste lucruri, de aceea invatatura lui a fost „parca”din alta Imparatie. Ar trebui sa nu mai urmam pe nimeni care „nu are o cruce”. Intelegeti bine ce vreau sa spun.

„Slujitorii” lui Dumnezeu din ziua de azi viziteaza fiecare continent, lucru pe care nu si l-ar fi permis financiar daca nu ar fi fost”slujitor”, ci ar fi lucrat pentru un salariu onest. „Slujitorii” lui Dumnezeu mananca si se imbraca mai bine decat 90% din enoriasii lui, argumentul ca ii trebe mai multa energie ca sa ii poata sluji, sau ca trebuie sa fie o buna marturie pentru noi veniti, nu se califica aici. Acesti „Slujitorii” ai lui Dumnezeu lucreaza mai putin decat oricare din cei ce sunt in parohia lui si chiar in ogorul evangheliei nu zaboveste prea mult. „Slujitorii” lui Dumnezeu nu prea tin legatura cu Dumnezeu, nu il roaga ceva, ci ii poruncesc cu asprime, desi ei spun ca e doar cu indrazneala. Daca oameni le-ar cunoaste adevarata fata a sufletului lor, in afara de cei care au interes la ei, nimeni nu ar fi vrut sa aiva macar ca vecini. Nu-i treaba noastra sa-i judecam pe acesti falsi slujitori dar tine de noi sa nu le fim complici si nici sponsori.

Cei mai multi se tem sa nu fie acuzati de ceva de catre oameni, alti slujitori, din toate felurile de slujitori. Dar noi ar fi trebuit sa ne temem sa nu fim acuzati de Dumnezeu ca nu i-am ascultat Cuvantul:

Rom 16:17  Vă îndemn, fraţilor, să vă feriţi de cei ce fac dezbinări şi tulburare împotriva (sau de la )învăţăturii pe care aţi primit-o . Depărtaţi-vă de ei.

 1 Cor 5:9 V-am scris în epistola mea să n-aveţi nicio legătură cu curvarii. Însă n-am înţeles cu curvarii lumii acesteia sau cu cei lacomi de bani sau cu cei hrăpăreţi sau cu cei ce se închină la idoli, fiindcă atunci ar trebui să ieşiţi din lume. Ci v-am scris să n-aveţi niciun fel de legături cu vreunul care, măcar că îşi zice „frate”, totuşi este curvar sau lacom de bani sau închinător la idoli sau defăimător sau beţiv sau hrăpăreţ; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncaţi.

2 Tes 3:6 În Numele Domnului nostru Isus Hristos, vă poruncim, fraţilor, să vă depărtaţi de orice frate care trăieşte în neorânduială, şi nu după învăţăturile pe care le-aţi primit de la noi.

2 Tes 3:14  Şi dacă n-ascultă cineva ce spunem noi în această epistolă ( sau de Cuvant), însemnaţi-vi-l şi să n-aveţi niciun fel de legături cu el, ca să-i fie ruşine.

2 Ioan 1:10 Căci în lume s-au răspândit mulţi amăgitori, care nu mărturisesc ( vorbire si purtare) că Isus Hristos vine în trup. Iată amăgitorul, iată antihristul! Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.Oricine o ia înainte şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta are pe Tatăl şi pe Fiul. Dacă vine cineva la voi şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: „Bun venit!”

Căci cine-i zice: „Bun venit!” se face părtaş faptelor lui rele.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s