Oameni cu mana uscata

Isus a intrat din nou în sinagogă. Acolo se afla un om cu mâna uscată. Ei pândeau pe Isus să vadă dacă-l va vindeca în ziua Sabatului, ca să-L poată învinui. Şi Isus a zis omului care avea mâna uscată: „Scoală-te şi stai la mijloc!” Apoi le-a zis: „Este îngăduit în ziua Sabatului să faci bine sau să faci rău? Să scapi viaţa cuiva sau s-o pierzi?” Dar ei tăceau. Marcu 3:1-4

De ce biserica de azi nu mai e Biserica si de ce crestinii sunt mereu asemanati cu fariseii? Daca facem abstractie de datele concrete, ilustratia de mai sus poate fi urmatoarea. In bisericile noastre stau unii cu nevoi mai speciale sau uneori doar cu nevoi. Nimeni nu misca un deget. Unii nu au PUTEREA sa o faca, alti au prejudecati, unii sunt prea spirituali. Motive din cele mai colorate. Ca si odinioara cei insarcinati sa citeasca scripturile, le citesc; cei insarcinati sa cante, canta; cei insarcinati sa perieze, periaza ( un fel de spalatul picioarelor). Omul cu nevoia lui insa nu are parte de nici o usurare. Religiunea aceasta este fara remedii ci doar cu efecte secundare. Daca totusi s-ar gasi cineva sa faca o schimbare, cei mai multi farisei stau gata sa-l invinuiasca.

Vorba lui Isus: „Scoală-te şi stai la mijloc!” Apoi i-a intrebat: „Este îngăduit în ziua Sabatului să faci bine sau să faci rău? Să scapi viaţa cuiva sau s-o pierzi?”

Nu, nu este ingaduit sa faci bine! Este chiar obligatoriu. Este chiar obligatoriu sa salvezi o viata! Face parte din menirea ta ca urmas a lui Hristos. Daca predicatul din scripturi te impiedica, parasaste-l. Daca „laudatul si inchinatul” este o piedeca, da-o la oparte. Nu mai lingusi, roteste privirile cu indignare peste ei, apoi „intindeti mana” si fa ceva. Stiti ce a urmat? Marcu3:6 Fariseii au iesit afara din sinagoga.

Dar ei taceau!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s