Superstitie in crestinism

Sunt multe suflete dezorientate in aceasta vreme in care crestinismul imbraca forme atat de diferite. „Cine sa mai stie care e credinta adevarata?”  A. W. Tozer le vine cumva in ajutor. In una din cartile lui scrie asa: „Credinta ( adevarata) Il onoreaza pe Dumnezeu prin faptul ca accepta revelatia biblica a caracterului divin. Credinta Il lasa pe Dumnezeu sa fie ceea ce El spune ca este si isi ajusteaza notiunile in mod corespunzator. Superstitia degradeaza reputatia lui Dumnezeu prin faptul ca crede lucruri nevrednice despre El. Unul se bazeaza pe realitate altul pe imaginatie.”

Inainte de a da un verdict, am putea sa observam cateva chestiuni. Cei care cu adevarat sunt crestini (urmasi ai lui Hristos) accepta revelatia biblica…, cei care sunt superstitiosi nu sunt de loc interesati de ce spune biblia. Ei pun accent pe programe moderne, pe tehnici de „convertire”, pe muzici si muzicieni ce aduc oameni in duhul, pe activitati atractive, si cate si mai cate altele. Cei care sunt crestini Il lasa pe Dumnezeu sa fie ceea ce El spune ca este, cei care sunt superstitiosi inventeaza; pot fi lucruri frumoase despre El dar care nu sunt conforme cu realitatea. Unul din ele spune ca Dumnezeu ii va duce pe toti oameni in cer. Cei care sunt crestini isi ajusteaza toate notiunile dupa Cuvantul Lui, inclusiv viata,cei care sunt superstitiosi Il ajusteaza pe Dumnezeu dupa notiunile lor. In fine cei care sunt crestini onoreaza caracterul sfant a lui Dumnezeu, cei care sunt superstitiosi degradeaza caracterul lui Dumnezeu si reputatia Lui pentru a fi in concordanta cu faptele lor rele.

Dupa acctiunile lor ii veti cunoaste. Poate face un copac ceea ce face un pom? Amandoi au radacini, tulpina, ramuri, frunze, flori. Sunt multe asemanari dar este un singur lucru diferit. Un rod bun.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s