Cat de anevoie se intra in cer?

Marcu 10:17-27

Intalnirea Domnului Isus cu un tanar poate ar trebui sa fie pricina de mai multe predici si invataturi in acest veac rau. Nu-i vorba ca ar fi in acest veac mai multe pacate, ci ca nu e prea e multa  roada.

Acest suflet, contrar parerilor celor de pe margine, era unul dintre cele mai cumsecade suflete intalnite de Domnul Isus. Tanarul era unul forte bine educat, ii recunostea autoritatea si pozitia. Avea pareri deosebite fata de Invatatorul. Cunostea foarte bine poruncile, si le pazea cu strictete inca din tinerete, probabil neavant timp sa acumuleze vici sau metehne. Datorita lor a castigat o pozitie  respectabila in societate; cand se rosteste sentinta asupra lui ceilalti sunt consternati. A reusit sa il impresioneze chiar si pe Isus, care s-a uitat tinta la El, l-a indragit, dar nu l-a periat. „Iti lipseste un singur lucru.”

Pentru un singur lucru nu poate mosteni viata vesnica? Acum este de trebuinta sa acordam atentia noastra asupra acestui neajuns intrucat este acelasi care impiedica pe multe multimi astazi. Increderea pusa in orice altceva decat in Hristos. Increderea pusa in abilitati si daruri. Increderea pusa in poziti si functii. Increderea pusa in lucrarea religioasa. Increderea pusa in ridicarea de mana si apartenenta la organizatii religioase. Increderea pusa in experiente personale. Increderea pusa in viata pioasa. Increderea pusa cunostinte si scoli teologice. Increderea pusa in sine insusi. Increderea pusa… .

„Du-te de vinde tot ce ai,…  apoi vino, ia-ţi crucea şi urmează-Mă.”

„Mâhnit de aceste cuvinte, omul acesta a plecat întristat de tot, căci avea multe avuţii.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s