ORB din nastere

Ioan capitolul 9

Daca cineva vrea sa faca lucrarile lui Dumnezeu, sa fie lumina pentru  lume si sa asculte de Duhul va avea mari probleme, nu cu lumea ci cu cei din casa lui, adica din sinagoga. Lucrul acesta a fost valabil intai pentru Hristos. Sa vedem cam cum decurg lucrurile.

In sinagoga s-a facut dezbinare; Omul acesta nu vine de la Dumnezeu, zic unii; nu stim daca vine sau nu, zic altii, dar comportamentul lui este unul de luat in seama, cum poate El sa faca asemenea „semne”.

Cei care se identifica cu sinagoga si tin cu dintii de ea au hotarat darea afara din sinagoga a celor care au pareri diferite. Tocmai a celor care pot da esenta adunari lor prin marturia pe care ei o pot depune.

Credibilitatea lor si atragerea multimi, sau potolirea ei s-a facut prin emiterea de judecati nedrepte si raspandirea de neadevaruri: „Stim ca Omul acesta este un pacatos…”.

In fine a urmat reducerea la tacere a celor care inca mai pun intrebari stajenitoare pe motiv ca nu respecta autoritatea: „…vrei sa ne inveti pe noi?”

Sinagoga nu a suferit mari modificari. Pereti au ramas intacti. Fara Hristos, fara un orb care a inceput sa vada, cu o multime de intrebari ramase, cu teama de oameni, totusi adunarea dinauntru s-a privat de multe binecuvantari si s-a indepartat serios de Imparatie. Daca mai sunt si alti orbi, de la farisei cu siguranta ca nu vor primi vindecare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s