Prada necuratiei, patimei si mintii lor blestemate

Romani 1:24-

Dumnezeu i-a lasat sa se intoarca de la El! Se zbate omul sa scape de Dumnezeu si de Fiul Sau, de parca ar fi raul care le distruge vietile. Si cand Dumnezeu ii lasa in sfarsit singuri se intampla lucruri de neconceput.

Omul devine prada necuratiei. Nu mai stie sa isi stapaneasca trupul in cinste si in sfintenie, atribut primit odata cu crearea lui. Trăieste în desfrânări, în pofte, în beţii, în ospeţe, în chefuri, in curvii şi în slujiri idoleşti neîngăduite, nu de practica religioasa ci de natura sfinteniei.  A schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, adevarul creat, realitatea de necontestat şi, a slujit şi s-a închinat făpturii, altui om în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci!

Omul devine prada unor pofte, ridicate la rang de patimi, scarboase. Ce se intampla cu partea feminina si partea masculina in pofta legitima pana la un punct, pentru relati sexuale, intrece orice poate fi zugravit in cuvinte decente. Căci e ruşine numai să spunem ce fac ei în ascuns.

Omul devine prada mintii lui blestemate. Astfel a ajuns plin de orice fel de nelegiuire, orice fel de curvie, orice fel de viclenie, orice fel de lăcomie, orice fel de răutate; plini de pizmă, plini de ucidere, plini de ceartă, plini de înşelăciune, plini de porniri răutăcioase; sunt şoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.

Şi lucrul care mi se pare ca o ultima revarsare de incapatanare si rautate fata de Creator, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, si vor muri pentru vesnicie, totuşi ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac, formeaza comunitati in care se apreciaza reciproc.

Judecata noastra a evanghelicilor ar trebui sa fie una usturatoare. In amanunt vazute lucrurile inca nu s-a ajuns acolo. In principi deja ne-am acomodat de mult cu toate acestea. Urmasii lui Hristos traiesc fara a mai sti sa isi stapaneasca vasul in cinste si sfintenia lui Dumnezeu, s-a creat una care sa fie destul de accesibila tuturor, mantuiti si nemantuiti. Urmasii lui Hristos sunt stapaniti de tot felul de pofte; de la pastori si enoriasi obezi, la pastori si enoriasi ce conduc limuzine si isi petrec vacante in locuri de lux. Urmasii lui Hristos au tot felul de idei duhovnicesti numai nu sunt supusi ideilor Duhului lui Dumnezeu. Asa ceva Hristos nu a facut. Si daca ucenicul a ajuns mai mare ca Domnul lui s-a intrecut fara indoiala …Scriptura. Ajunge ca ucenicul sa fie ca Domnul lui.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s