Asadar omule, oricine ai fi tu.

Romani 2:1-

 

Am intalnit deseori oameni care vorbesc impotriva „maniei lui Dumnezeu”. Deseori sunt oameni cu probleme de constiinta si de conduita. Scriptura nu lasa insa vreun castig de cauza pentru astfel de oameni. Va veni o zi a aratari dreptei judecati a lui Dumnezeu de aceea lucrurile trebuiesc grabnic corectate.

Fara a face un studiu, altul decat cel al versetelor din Romani capitolul 2, putem sa vedem in mare despre ce vorbeste Pavel.

  1. Despre o zi a terminarii bunatatii, ingaduintei si rabdarii lui Dumnezeu pentru omul incapatanat si mereu gasitor de scuze. Un om dispretuitor al lucrurilor lui Dumnezeu (fara respect face niste glume „bune”), un om care nu se poate hotara ( dedica), un om care recunoaste existenta dreptatii, ii judeca pe altii dar lui insusi nu si-o aplica (viclean).
  2. O zi a rasplati pentru toti oamenii. Atat pentru cei ce staruie in adevar cat si pentru cei care se impotrivesc adevarului, si va fi o zi a aratarii lucrurilor ascunse ale oamenilor. Este adevarat ca pentru unii nu seamana cu o zi a maniei dar pentru altii cu siguranta va fi. Vor secera ce au semanat.
  3. O zi a separarii. Fiecare ramane cu cel caruia i-a slujit. Necaz şi strâmtorare vor veni peste orice suflet omenesc care a facut raul, ramanand in mijlocul Raului. Slavă, cinste şi pace vor veni însă peste oricine face binele odata cu aratarea Domnului Isus Hristos.

Nu-i greu sa vezi in asta dreptatea suprema a lui Dumnezeu si sfarsitul perioadei hotarate pentru salvarea celui creat. Este usor de vazut insa si inima omului care staruie in caile lui apoi arunca cu acuze la adresa lui Dumnezeu, cum ca ar fi prea manios si lucrul acesta, dupa parerile lor, nu da bine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s