In fine in fiRe.

Romani 8

Dumnezeu a osandit pacatul, mania Lui vine ca sa duca la indeplinire aceasta hotarare.

Dar pentru cei ce sunt IN Hristos nu este nici un fel de osandire. Pentru  ca cei ce sunt in Hristos, traiesc dupa indemnurile Duhului. Si cei ce traiesc dupa indemnurile Duhului umbla dupa lucrile Duhului. Si umblarea dupa lucrurile Duhului aduce viata si pace. Omul acesta place lui Dumnezeu si El lasa Duhului Lui sa locuiasca in el. Si Dumnezeu va invia pe acest om din pricina Duhului Sau care locuieste in el, daca v-a fi sa moara.

Cei ce nu sunt in Hristos, traiesc dupa indemnurile firii. Si cine traieste dupa indemnurile firii, umbla dupa lucrurile firii. Si umblarea dupa lucrurile firii este moarte, fiindca umblarea dupa lucrurile firii este vrasmasie impotriva lui Dumnezeu, este nesupunere fata de Legea lui Dumnezeu si este imposibilitate de a place lui Dumnezeu.

Aşadar, fraţilor, noi nu mai datorăm nimic firii pământeşti, ca să trăim după îndemnurile ei. Dacă trăiţi după îndemnurile ei, veţi muri, dar, dacă traiti dupa indemnurile Duhului veţi trăi. Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.

Cat de usor putem sa facem religie din fiecare invatatura. Religia este aceea care face pe om sa spuna: „da domnule asa este”, apoi il lasa sa mearga sa isi vada de treburile lui. Necazul e ca „treburile lui”, sunt exact lucrurile firii.

Ma infior uneori cand vad aceasta stare din plin in randurile celor credinciosi, daca putem folosi aceasta sintagma pentru cei care mai degraba sunt ne-credinciosi. Daca suntem sinceri descoperim ca nu este nici o diferenta dintre ce ar fi putut sa fie, cei care frecventeaza adunarea de crestini, inainte de a il intalni pe Hristos si ceea ce sunt ei acum. Parcursul lor nu a fost intrerupt si schimbat de aceasta intalnire, decat ca ia mai educat si ia facut un pic mai veseli. Unora dintre ei le-a mai adus si o slujba cu mult mai avantajoasa. Nu putem spune ca ei sunt calauziti de Duhul, decat daca vrem sa insinuam ca Duhul conduce oameni pentru a-si strange averi, pentru a fi mai buni in cariera, pentru a-i invata sa nu se supuna Scripturii, pentru a-i face malitiosi, asupritori, diplomati, manipulatori, orgoliosi, vicleni, fatarnici. Lucrurile pe care le pastreaza, umbland mereu „in preajma lor”, sunt lucrurile care arata de cine sunt calauziti. Si daca nu sunt calauziti de Duhul atunci ramane peste ei osanda, pe care putem sa le-o descriem si noi, fara sa ne temem ca nu umblam in dragoste.

Pe de alta parte, sunt uni copii ai lui Dumnezeu, si mostenitori ai Lui, impreuna cu Hristos, pentru ca sufera impreuna cu Hristos, pastreaza nadejdea mantuirii, asteapta cu rabdare, staruiesc in rugaciune, se incred in Dumnezeu. Si sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ii despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s